Tekači pozimi ne počivajo: pričeli sta se 12. Kranjska zimska tekaška liga in 10. Zimska liga Sveti Primož nad Kamnikom

Advertisement

Tekači pozimi ne počivajo: pričeli sta se 12. Kranjska zimska tekaška liga in 10. Zimska liga Sveti Primož nad Kamnikom
28.11.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Zimska liga Sveti Primož nad Kamnikom; Janko. Ž.

V nedeljo, 11. novembra 2018, se je začela že 12. Kranjska zimska tekaška liga, preteklo soboto (24. 11. 2018) pa se je začela tudi 10. zimska liga na Sv. Primoža, ki ga organizira Klub gorskih tekačev Papež.

12. Kranjska zimska tekaška liga
12. Kranjsko zimsko tekaško ligo so začeli z najštevilčnejšo udeležbo doslej na ligi, sodelovalo je 122 tekačev. Namen lige je druženje na rekreativnih tekih. Liga se je pričela v nedeljo, 11.11.2018 in se nadaljuje 15 zaporednih nedelj (zadnja je 17.2.2019). Bistvo tekov je tekaško druženje, vseeno pa je liga popestrena z točkovanjem. Vsak tek se točkuje posebej in sicer absolutno in po kategorijah. Točke posamičnih tekov gredo v zbirno točkovalno listo, v seštevek pa gre vseh 15 tekov.

Kranjska zimska tekaška liga poteka po petih vrhovih, kar se trikrat ponovi. Vrhovi: Kališče, Jošt, Krvavec, Mohor, Brdo. Lige se udeležujejo mnogi najboljši gorski tekači.

10. Zimska liga k sv. Primožu
Sv. Primož je priljubljena izletniška točka z 826 nadmorske višine. Na vrhu stoji gotska cerkev Sv. Primoža in Felicijana, nad njo pa cerkev Sv. Petra. Na vrhu je tudi okrepčevalnica. Od izhodišča do vrha je približno 383 višinske razlike. Na vrhu so v jasnem vremenu prečudoviti razgledi. Zaradi lepe poti je vrh Sv. Primoža priljubljen cilj za tekače in sprehajalce.

10 Zimska liga k sv. Primožu poteka že desetič. Tekači startajo ob Vegradu ob 9. uri, čas pa beleži vsak sam. Liga ima 15 vzponov, torej 15 zaporednih sobot (od 24. 11. 2018 do 2. 3. 2019). Na koncu se sešteje 10 najboljših časov posameznika in uredi razvrstitev. Zimska liga k Sv. Primožu zaznamuje dobra volja in povezanost tekačev. Liga bo popestrena tudi s tematskimi vsebinami; potekal bo recimo tek v nogavicah, tek ponoči, ena izmed njih pa bo kulturno obarvana. Vsak teče ali hodi po svojih zmožnostih.

Značke: Tek
Ključne besede: zimska tekaška liga, Kranjska zimska tekaška liga, zimska tekaška liga k Sv. Primožu, Zimska liga Sveti Primož nad Kamnikom
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ

Advertisement